Πιστοποίηση Βιολογικών ΠροϊόντωνΒιολογική Γεωργία

Αλήθειες για τα βιολογικά Προϊόντα.

 
Τι σημαίνει η φράση «είναι βιολογικό»;

Με απλά λόγια
, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, ενώ σέβεται το περιβάλλον και τον φυσικό κύκλο ζωής του οικοσυστήματος.
Για να επιτευχθεί αυτό, η βιολογική γεωργία βασίζεται σε μια σειρά Κανόνων και Αρχών, καθώς και κοινών πρακτικών μεθόδων που αποσκοπούν στην ελαχιστοποίηση της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι το αγροτικό σύστημα λειτουργεί όσο το δυνατόν φυσικότερα, με τις μικρότερες δυνατές εισροές (φυτοφάρμακα, λιπάσματα, αντιβιοτικά).
 

Ο Φορέας COSMOCERT παρέχει υπηρεσίες ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων για τις παρακάτω κατηγορίες προϊόντων και δραστηριότητες, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό (ΕΚ) 834/2007:
 
1. Ζωντανά ή αμεταποίητα γεωργικά προϊόντα φυτικής προέλευσης, αγενές φυτικό πολλαπλασιαστικό υλικό και τους σπόρους για καλλιέργεια και φύκια.
2. Ζωντανά ή αμεταποίητα γεωργικά προϊόντα ζωικής προέλευσης, μελισσοκομίας και υδατοκαλλιεργειών.
3. Ζωοτροφές περιλαμβανομένων των ζυμών και ιχθυοτροφών.
4. Μεταποιημένα γεωργικά προϊόντα και προϊόντα υδατοκαλλιέργειας για χρήση ως τρόφιμα,   περιλαμβανομένων των ζυμών και των φυκιών.
5. Έλεγχος Επιχειρήσεων για δραστηριότητα οποιουδήποτε σταδίου παραγωγής, παρασκευής, διανομής, αποθήκευσης, εισαγωγής από Τρίτη χώρα ή εξαγωγής σε Τρίτη χώρα, βιολογικών προϊόντων, εξαιρουμένων των χώρων μαζικής εστίασης.
6. Έλεγχος για την χρήση, επισήμανση και διαφήμιση ενδείξεων που αναφέρονται στη βιολογική παραγωγή.


Ο Φορέας COSMOCERT παρέχει υπηρεσίες ελέγχου βιολογικών προϊόντων, σύμφωνα με το πρότυπο BIOSUISSE

BioSuisse
 
Η Bio Suisse είναι ο ιδιοκτήτης του καταχωρημένου εμπορικού σήματος του Οφθαλμού (Bud). Τα ιδιωτικά τους πρότυπά τους είναι κατευθυντήριες οδηγίες που υπερβαίνουν τις ελάχιστες νομικές απαιτήσεις στα σημαντικά σημεία (Τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τα βιολογικά Προϊόντα Ε.Κ. 834/2007 ή ισοδύναμους). Οι Επιχειρήσεις στο εξωτερικό που συμμορφώνονται με τα απαιτούμενα πρότυπα και επιθυμούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους στην Ελβετία μπορούν να ζητήσουν την πιστοποίηση της Bio Suisse.
 
Πιστοποίηση της Bio Suisse 
Ένα έγκυρο πιστοποιητικό βιολογικής γεωργίας, ισοδύναμο με την Ελβετική Διάταξη για την Βιολογική Γεωργία (π.χ. ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Ε.Κ. 834/2007 ή ο αμερικάνικος NOP) αποτελεί την βάση για την πιστοποίηση σύμφωνα με τα πρότυπα της Bio Suisse στο εξωτερικό. Γενικά, ο αγοραστής/ εισαγωγέας των προϊόντων στην Ελβετία χρειάζεται να είναι γνωστός και καθορισμένος. Αυτός θα αναλάβει όλα τα κόστη για την πιστοποίηση Bio Suisse. Η Διεθνής Πιστοποίηση της Bio Suisse {International Certification Bio Suisse AG (ICB)}, η θυγατρική της Bio Suisse, πραγματοποιεί την πιστοποίηση. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα:
www.icbag.ch ή της BioSuisse https://www.bio-suisse.ch.

Διαδικασία
Η COSMOCERT προσφέρει την επιθεώρηση για τα πρότυπα της Bio Suisse διαθέτοντας έμπειρους επιθεωρητές στις συγκεκριμένες απαιτήσεις, σε συνδυασμό ή μη, με την κανονική επιθεώρηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Κανονισμών για την βιολογική παραγωγή. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας εάν επιθυμείτε μία επιθεώρηση Bio Suisse, επιπλέον του βιολογικού ελέγχου που δέχεται η μονάδα σας. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε σε οποιοδήποτε ερώτημα έχετε.
Ο Φορέας COSMOCERT παρέχει υπηρεσίες ελέγχου βιολογικών προϊόντων, σύμφωνα με το πρότυπο DEMETER


Φόρμα επικοινωνίας

Καμπούρογλου Δ. 25, ΤΚ 115 25, Αθήνα
Tel 1: +30 210 6712855
Tel 2: +30 210 6777566
Fax:   +30 210 6712755
Email: info@cosmocert.gr

Ηλία Ηλιου 7-9 , ΤΚ 301 00, Αγρίνιο
Tel:  +30 26410 31727
Fax: +30 26410 31727

Sofia 1404, zhk Manastirski livadi – east building 9B,
vh. B, floor 5, ap. 17B
Tel. +359 2 41 65 244 
Email: office@cosmocert.bg

Κλείσιμο

ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΓΚΥΡΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ

Κλείσιμο

Online Αίτηση

Επιλογή κατάστασηςΕπιλέξτε Αίτηση
Συμπληρώστε τα Στοιχεία σας


Κλείσιμο

Άσκησε τα δικαιώματά σου σχετικά με τα προσωπικά σου δεδομένα που επεξεργάζεται η COSMOCERT

Είμαι*:

Πελάτης Εργαζόμενος Υποψήφιος για Εργασία Παραλήπτης από Συγκατάθεση Εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος

Επιλέξτε έναν τύπο αιτήματος*:

Ενημέρωση δεδομένων Αίτηση πληροφοριών Διαγραφή δεδομένων Υποβάλετε μια καταγγελία Πρόσβαση δεδομένων Ανάκληση Συγκατάθεσης Εξαίρεση από την κοινή χρήση δεδομένων

Κλείσιμο